Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2006

Η τραγική ιστορία μίας παιδικής χαράς.............




Το 2002 το Δ.Σ του Συλλόγου, κατασκεύασε με έξοδα του Συλλόγου -άρα των μελών του - μία μικρή παιδική χαρά μπροστά από την παραλία του οικισμού μας.

Η αλήθεια είναι ότι , αυτή η παιδική χαρά δεν κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις τρέχουσες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας (αποστάσεις τοιχείου & παιχνιδιών) , ενώ η συντήρησή του αποδείχθηκε πολύ δύσκολη.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά, εξυπηρετεί όχι μόνο τους μικρούς κατοίκους του οικισμού, αλλά όλους τους επισκέπτες από τις κοντινές και όχι μ όνο περιοχές και είναι ανοιχτή σε όλους ανεξαιρέτως.

Ζητήθηκε κατ' επανάληψη η συνδρομή του καθ' ύλη αρμοδίου Δήμου Μαρκοπούλου, προκειμένου να ανασκευαστεί ο χώρος και να λειτουργήσει σαν κέντρο αναψυχής για κάθε επισκέπτη.

Η μοναδική ενέργεια στην οποία προέβη ο Δήμος -συγκεκριμένα μέσω του Αντιδημάρχου κ.Κλεφτογεώργου- ήταν να σπάσει ο τσιμεντένιος τοίχος και να απομακρυνθούν οι ογκόλιθοι, οι οποίοι αποτελούσαν μεγάλο κίνδυνο για τα μικρά παιδιά.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως καμία ουσιαστική κίνηση, ενώ δεν έχουμε λάβει ούτε απάντηση στις συνεχείς έγγραφες και πρωτοκολλημένες οχλήσεις.

Προβληματιστήκαμε πάρα πολύ για το πως μπορούμε να αντιδράσουμε, δυστυχώς όμως η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν έχει θέση σε αυτές τις δραστηριότητες.
Το έργο για να είναι νόμιμο πρέπει να γίνει τουλάχιστον με τη σύμφωνη γνώμη και την επίβλεψη του Δήμου.

Αναμένουμε την υλοποίηση των υποσχέσεων των αρμοδίων