Δευτέρα, Αυγούστου 21, 2006

Επιστολή στον Δήμο- Οδική Ασφάλεια

Η συγκεκριμένη επιστολή κατατέθηκε στον Δήμο Μαρκοπούλου με αριθμό πρωτοκόλου 4480-05/04/2006

Αριθμ. Πρωτοκ. 18

Ν. Βραυρώνα, 31 Μαρτίου 2006

ΠΡΟΣ
Κύριο
Φώτη Μαγουλά
Δήμαρχο Μαρκοπούλου
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Πλατεία Δημοσθένους Σωτηρίου 1
190 03 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ


Θέμα : Ασφάλεια Πεζών στον Οικισμό Νέας Βραυρώνας

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, επανέρχεται το μείζον θέμα της ασφάλειας των κατοίκων του οικισμού λόγω της πυκνής και ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Επιπλέον η οδός Βραυρώνος έχει αναδειχθεί πλέον σε καθημερινή βάση, σε κεντρικό οδικό άξονα σύνδεσης του Πόρτο Ράφτη και της Αρτέμιδας για φορτηγά τροφοδοσίας και βαρέα οχήματα (επικαθήμενα και τριαξονικά φορτηγά).

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αδύνατη η ασφαλής διέλευση των δρόμων , αφού οι όποιοι ελεύθεροι χώροι πλησίον του δρόμου χρησιμεύουν σαν χώροι στάθμευσης ΙΧΕ , τουριστικών λεωφορείων, τροχόσπιτων και φορτηγών .

Παράλληλα λόγω της μορφολογίας του δρόμου είναι τακτικά τα φαινόμενα όπου ειδικά τις βραδυνές ώρες γίνονται αυτοσχέδιες κόντρες τόσο με δίκυκλα όσο και με αυτοκίνητα στην ευθεία που οδηγεί στην παραλία.

Πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ανάληψης δράσεων προκειμένου να περιορίσουμε τους κινδύνους για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Έχοντας τα ανωτέρω δεδομένα θα επιθυμούσαμε να παρακαλέσουμε για την μεσολάβησή σας στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να πραγματοποιηθεί μελέτη η οποία θα οδηγήσει στην δημιουργία αυτών των υποδομών (σήμανση , διαγράμμιση, σχεδιασμός διαβάσεων, τοποθέτηση μειωτήρων ταχύτητας και “ματιών γάτας”) που θα συνεισφέρουν στην ασφάλεια των πεζών και την βελτίωση του προβλήματος.




Παραμένοντας στην διάθεσή σας



Με ιδιαίτερη εκτίμηση



Μωραϊτης Παναγιώτης
Πρόεδρος
Συλλόγου Οικισμού Νέας Βραυρώνας