Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2008

Αθήνα, 27.11.2008


Δελτίο Τύπου


Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5/12): Καθαρίζουμε τον υγρότοπο της Βραυρώνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5/12), η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με την υποστήριξη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, προσκαλεί όλους και όλες να συμμετάσχουν στην εθελοντική δράση για τον καθαρισμό του Υγροτόπου της Βραυρώνας, ενός από τους ελάχιστους εναπομείναντες υγροτόπους της Αττικής, με μεγάλη οικολογική σημασία. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου στις 10:30 και είναι ανοιχτή σε όλους όσοι θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια να προστατευθεί ένας τόσο σημαντικός βιότοπος. Φέρτε μαζί σας αδιάβροχα ρούχα και παπούτσια και καλή διάθεση! Τα υπόλοιπα θα τα βρείτε εκεί.

O Υγρότοπος της Βραυρώνας συνδυάζει μοναδικά το τοπίο και τα σπάνια πουλιά, ζώα και φυτά, με τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο και προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (Δίκτυο Natura 2000). Ωστόσο, παρά την οικολογική, αλλά και ιστορική αξία της, η περιοχή υποβαθμίζεται από την παρουσία μεγάλων όγκων σκουπιδιών, που θέτουν σε κίνδυνο τον πολύτιμο βιότοπό της. Η εθελοντική δράση καθαρισμού του υγροτόπου εγκαινιάζει το Πρόγραμμα Αποκατάστασης της περιοχής της Βραυρώνας, το οποίο υλοποιεί η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με την υποστήριξη του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Τη δράση στηρίζουν ο Δήμος Μαρκόπουλου και η περιβαλλοντική οργάνωση ΑΝΙΜΑ.

Πληροφορίες για τους εθελοντές

Ημέρα:
Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου
Ώρα:
10:30 – 14:30
Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής:
Σπύρος Ψύχας, Υπεύθυνος Εθελοντισμού - Συντονιστής Δράσης, τηλ. 210 2316977, email: park@ornithologiki.gr και spsychas@ornithologiki.gr.
Τόπος συνάντησης εθελοντών:
Χώρος Στάθμευσης Μουσείου Βραυρώνας.
Εξοπλισμός:
Αδιάβροχα παπούτσια και καλή διάθεση! Οι υπεύθυνοι της δράσης θα σας προμηθεύσουν με νερό, γάντια και σακούλες.
Τρόποι Μετάβασης χωρίς αυτοκίνητο:
-Αστική Συγκοινωνία: 304 από Εθνική Άμυνα προς Βραυρώνα.
-Λεωφορείο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (με την επιγραφή Τsokas) από Προαστιακό Σταθμό Κορωπίου στις 10:00 και στις 11:00 με επιστροφή στις 13.30 και 14.30.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας