Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2008

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΒΡΑΥΡΩΝΑ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 10:30 ΠΜ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ

Αγαπητοί συνεργάτες,
Θα ήθελα για άλλη μία φορά να σας ευχαριστήσω για τη σταθερή υποστήριξη που προσφέρετε στις δράσεις της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας αλλά και να ζητήσω τη συμμετοχή σας στην επόμενη πολύ σημαντική παρέμβασή μας στον υγροβιότοπο της Βραυρώνας με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού (5/12).

Την Κυριακή 7/12,ώρα 10:30 το πρωί θα συναντηθούμε στο Μουσείο της Βραυρώνας, στην πίσω πλευρά του αρχαιολογικού χώρου, για να καθαρίσουμε τον υγροβιότοπο ανάμεσα στο Μουσείο και τη θάλασσα. Πρόκειται για έναν υγροβιότοπο με πυκνό καλαμώνα και πολλά αρμυρίκια στις όχθες του μικρού ποταμού Ερασίνου, που καταλήγει στη θάλασσα φιλοξενώντας περί τα 170 είδη πουλιών (βλέπε επισυναπτόμενα αρχεία).
Μέχρι στιγμής η ΕΟΕ με την οικονομική υποστήριξη του «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει απομακρύνει μπάζα και έχει υλοποιήσει ορισμένες εργασίες για την αποκατάσταση του βιότοπου, πλην όμως η περιοχή εξακολουθεί να είναι γεμάτη φυσίγγια από τους κυνηγούς και σκουπίδια. Η παρέμβαση που επιλέξαμε έχει ως στόχο τη βελτίωση και την ανάδειξη του βιότοπου και την διαμόρφωση του χώρου ώστε να μπορεί να δεχθεί εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων από το νέο έτος.
Για τον επιτόπιο συντονισμό των εθελοντών, μελών, και φίλων της ΕΟΕ αλλά και άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων (ΑΝΙΜΑ, WWF), τοπικών συλλόγων («Νέα Βραυρώνα»), κατοίκων του Μαρκόπουλου, της Λούτσας και της περιοχής, σχολείων και του ευρύτερου κοινού θα λειτουργεί από την ΕΟΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ στο σημείο συνάντησης στο Μουσείο της Βραυρώνας.
Η ΕΟΕ θα διαθέσει ενημερωτικό υλικό, γάντια εργασίας, σακούλες σκουπιδιών και μπάζων, κάδους ανακύκλωσης και containers και όλη την αναγκαία υποδομή σε συνεργασία με τους φορείς που συμμετέχουν.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν κατάλληλες μπότες ή γαλότσες, διότι υπάρχει λάσπη στο βιότοπο και να φροντίσουν επίσης να έχουν μαζί τους νερό και το κολατσιό τους.
Οι συμμετέχοντες θα έρθουν στον χώρο με δικά τους μέσα. Ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή να μεταφερθούν με ΙΧ ή άλλα μέσα κατόπιν συνεννόησης.
Σημειώνουμε ότι στο σταθμό Μετρό «Εθνική Άμυνα» ξεκινούν τα λεωφορεία 304 (Εθν. Αμυνα/ Αρτεμις/ Βραυρώνα), που κάνουν τέρμα στο ξενοδοχείο «Mare Nostrum» 600 περίπου μέτρα από τον βιότοπο.
Για όσους έρθουν με ΙΧ παρακαλούνται να παρκάρουν πριν το χώρο του Μουσείου για την αποφυγή συμφόρησης. ( Στους δρόμους γύρω από τον βιότοπο και τον αρχαιολογικό χώρο θα υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες κατεύθυνσης).
Δηλώνοντας έγκαιρα συμμετοχή μας βοηθάτε να οργανώσουμε καλύτερα την προγραμματισμένη δράση μας!

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΡΑ!
ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

Για περισσότερες πληροφορίες: Σπύρος Ψύχας τηλ. 210 2316977 και 6974510976
E mail: spsychas@ornithologiki.gr και
park@ornithologiki.gr